reteta adaptata dupa mai multe retete de inghetata luate de la diversi bucatarasi...multumesc tuturor!
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul .
Laptele se incalzeste, dar nu se fierbe, si asa caldut se toarna fir subtire peste galbenusuri, mixand in continuare. Se pun apoi la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama. Se da la racit.
Frisca se bate spuma tare si apoi se amesteca cu caisele mixate sau zdrobite cu furculita . Cand s-a racit bine amestecul de oua si lapte se combina cu frisca si fructele, se mai adauga vanilina pt aroma si se imparte in doua vase compozitita. Intr-una se adauga Nesquik , se amesteca bine si apoi se dau ambele vase la congelator . Din ora in ora se scot si se amesteca bine pt a sparge acele de gheata. Eu am lasat ultima data peste noapte compozitia la congelator, am servit abia a doua zi...si nu a avut deloc ace de gheata....a iesit f buna
Deasupara am servit cu un sos de caise facut din 3 caise , 3 lg zahar si un paharel de apa, puse pe foc la fiert si apoi lasate la racit. Am mai adaugat si frisca .