Inghetata cu menta si ciocolata

de Patricia Iordache in Dulciuri, 16 Iul 2013 | 8735 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in ultimul numar al Carticelei practice. Ador menta si de aceea m-am gandit sa incerc. Rezultatul a fost "la inaltime". Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml. lapte;
  • 150 gr. zahar;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 40 gr. frunze de menta (aproximativ o craticioara plina);
  • 4 galbenusuri;
  • 100 gr. ciocolata amaruie;
  • coloran verde (am folosit gel de la Wilton)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu menta si ciocolata:

Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.

Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.

Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute.

Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul astfel incat sa ramana fara frunze si il pastram la rece pana pregatim restul.

Mixam galbenusurile cu laptele ramas (150 ml.) intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de abur. Cand s-a ingrosat compozitia, o lasam la racit.

Batem frisca ramasa (250 ml.), adaugam un varf de scobitoare de colorant verde, adaugam si lichidul de menta si crema de oua si mixam totul foarte bine.

Tocam ciocolata in bucatele mici si o adaugam in compozitia formata.

Congelam compozitia minim 5 ore, intr-o cutie de plastic acoperita cu un capac.

Portionam, decoram si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

laura_n 1

16.07.2013, 22:04

faina combinatia eu...mai pe la iarna )

Patricia Iordache 1

16.07.2013, 23:22

Alina ...Costeo ...Laura...

babi5 1

30.11.2014, 14:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata asortata