pur si simplu delicioasa...nu face ace de gheata...ce mai, mananci si nu te mai saturi...
pt sos:
Ouale se separa.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si amidonul.
Laptele se pune pe foc cu 2 lg zahar si se lasa pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, pana se incorporeaza laptele,se trece apoi intr-o cratita si se pune la foc mic pana da in fierbere si se ingroasa ca o ciulama.
Se ia de pe foc, se adauga crema de alune, ciocolata tare, ca se topeste in compozitia fierbinte si apoi cafeaua.
Se omogenizeaza totul foarte bine si se da la rece. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia racita.
Frisca se bate cam pe trei sferturi,adica sa nu fie foarte tare...mai mult ca o ciulama,si se amesteca si ea in cealalta compozitie. Se toarna intr-o cutie de inghetata si se da la congelator,
Dupa 2 ore se amesteca foarte bine( ace de gheata nu face, absolut deloc, dar e bine sa se amestece totusi macar de doua ori...)...Dupa 2 ore iar se amesteca si apoi se lasa sa inghete...eu am lasat peste noapte, ca era deja miezul noptii...m-am abtinut sa nu pap, m-am multumit doar sa ling vasele....
Sosul: se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu, se pune untul si se rotese cratita pana se absoarbe untul, nu folositi lingura...
Se stinge apoi cu cafeaua si se pune si ciocolata. Se lasa la foc foarte mic cateva minute, sa dea doua-trei clocote. se lasa la racit si se serveste cu inghetata, direct in cupa.
Pofta buna!
Deja e foarte cald la mine, asa ca cine doreste o portie de inghetata, este binevenit!!!!