O inghetata cremoasa,dulce dulce si tare buna.Sigur am sa o mai repet foarte curand,in alte combinatii. Ramasesem de la Paste cu destul de multa smantana pentru frisca si ini parea rau sa o arunc.Si la fix am vazut pe internet aceasta reteta.Este un deliciu! Este atat de simplu de facut si doar cu trei ingrediente.
Conserva de lapte condensat o pinem intr-o oala adanca si turnam peste ea apa cat sa depaseasca capacul conservei cu cateva degete. Punem la foc mic si lasam 3ore sa fiarba (eu am lasat mai putin si nu s-a inchis destul de tare culoarea. Dupa 3ore scoatem conserva din apa si lasam sa se raceasca.
Putem sa pregatim conserva in alta zi, numai sa nu o deschidem. La sfarsitul fierberii vom avea un dulce de leche. Punem compozitia intr-un bol mai mare si o amestecam usor cu o spatula.Adaugam si sarea si amestecam bine.
Separat, mixam smantana pentru frisca pana se intareste. Adaugam frisca batuta, treptat, peste caramel, amestecand usor, pana terminam toata frisca si compozitia este cremoasa si omogena. Punem intr-o forma termorezistenta si sam la congelator pana se intareste.
Inainte de servire, lasam la temperatura camerei inghetata vreo 10minute. Servim cu muuulta frisca, care ii mai ia din dulceata.