Desert biscuiti melci bicolori

de Catalina L in Dulciuri, 20 Dec 2018 | 3098 vizualizari

 

De cand vroiam sa-i fac acesti biscuiti bicolori in forma de melc...
Foarte incantata de rezultat, sunt buni si frumosi.
 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/biscuiti-melci-bicolori.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g de faina
  • 60 g de amidon de porumb - maïzena
  • 130 g de zahar
  • 200 g de unt moale
  • 2 galbenusuri + 1 albus de ou
  • esenta de vanilie
  • 35 g de cacao pudra (fara zahar)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti melci bicolori:

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati.

Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati.

Impartiti aluatul obtinut in 2.

Incorporati pudra de cacao in jumatate si vanilia in cealalta jumatate.

Cu un sucitor intindeti aluatul alb intr-un dreptunghi. L-am intins pe un film alimentar fainat si l-am dat la rece. Intindeti la fel aluatul cu caccao. Era foarte dur si friabil, l-am pus din nou la robot si am adaugat jumatate de albus de ou. Amestecati 2 minute. Perfect si usor de intins, la fel pe un film alimentar..

Scoateti aluatul alb, ungeti-l cu albusul de ou ramas si rasturnati peste el aluatul cu cacao.

Presati bine si rulati strans. Puneti ruloul obtinut in film alimentar si dati la rece cel putin 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 170°C.

Scoateti ruloul si taiati felii de 0,5-1 cm.

Puneti-le pe 2 placi acoperite cu foaie de silicon sau hartie de copt.

Veti obtine 35-40 de biscuiti.

Coaceti timp de 12 -14 minutes. Puneti-i pe un grill sa se raceasca.

Conservati biscuitii intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti melci bicolori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

vasimur 1

21.12.2018, 10:51

Rocsi 1

21.12.2018, 19:33

Acesti biscuiti sunt si frumosi si foarte buni! De mult timp spun ca o sa ii fac si eu, dar uite ca inca nu le-a venit randul!

dantes 1

29.12.2018, 09:45

Frumosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie