Desert biscuiti melci bicolori

de Catalina L in Dulciuri, 20 Dec 2018 | 2925 vizualizari

 

De cand vroiam sa-i fac acesti biscuiti bicolori in forma de melc...
Foarte incantata de rezultat, sunt buni si frumosi.
 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/biscuiti-melci-bicolori.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g de faina
  • 60 g de amidon de porumb - maïzena
  • 130 g de zahar
  • 200 g de unt moale
  • 2 galbenusuri + 1 albus de ou
  • esenta de vanilie
  • 35 g de cacao pudra (fara zahar)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti melci bicolori:

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati.

Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati.

Impartiti aluatul obtinut in 2.

Incorporati pudra de cacao in jumatate si vanilia in cealalta jumatate.

Cu un sucitor intindeti aluatul alb intr-un dreptunghi. L-am intins pe un film alimentar fainat si l-am dat la rece. Intindeti la fel aluatul cu caccao. Era foarte dur si friabil, l-am pus din nou la robot si am adaugat jumatate de albus de ou. Amestecati 2 minute. Perfect si usor de intins, la fel pe un film alimentar..

Scoateti aluatul alb, ungeti-l cu albusul de ou ramas si rasturnati peste el aluatul cu cacao.

Presati bine si rulati strans. Puneti ruloul obtinut in film alimentar si dati la rece cel putin 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 170°C.

Scoateti ruloul si taiati felii de 0,5-1 cm.

Puneti-le pe 2 placi acoperite cu foaie de silicon sau hartie de copt.

Veti obtine 35-40 de biscuiti.

Coaceti timp de 12 -14 minutes. Puneti-i pe un grill sa se raceasca.

Conservati biscuitii intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti melci bicolori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

vasimur 1

21.12.2018, 10:51

Rocsi 1

21.12.2018, 19:33

Acesti biscuiti sunt si frumosi si foarte buni! De mult timp spun ca o sa ii fac si eu, dar uite ca inca nu le-a venit randul!

dantes 1

29.12.2018, 09:45

Frumosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci