Ce este mai bun intr-o zi in care parca toate merg pe dos si nici vremea nu tine cu tine? Parca putina ciocolata, parca putina aroma de portocale, ceva crantanitor auzisem ca aduce o oarecare stare de fericire...Cum si ce sa fac sa le am pe toate astea intr-un singur dulce la care oricum nu aveam chef sa muncesc prea mult? Tragere de inima nu prea aveam sa folosesc cuptorul asa ca am pornit inspectia prin camara pentru putina inspiratie. Am gasit niste budinca de vanilie, niste crema de ciocolata pentru prajituri, niste ciocolata menaj, biscuiti, cereale, unt, frisca si lapte care nu-mi lipseste niciodata din frigider. M-am apucat de preparat, nu mi-a luat timp mult iar ce a iesit a placut tuturor celor ce au gustat.Nu este ceva sofisticat, dar poate va ajuta cand sunteti in pana de idei sau timp.
Blat
Se topeste untul cu zahar. Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu cerealele, apoi se toarna peste untul fierbinte. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se apasa usor cu o lingura. Se da la rece si intre timp se pregateste prima crema.
Crema de portocale
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic si se adauga esenta de portocale. Se bat 400 g frisca lichida, dupa care se imparte cantitatea in 2 parti egale. Dupa ce budinca se racoreste se dizolva gelatina la microunde, se amesteca cu budinca, apoi se adauga si o parte de frisca. Compozitia se toarna in tava peste blat, se acopera cu un strat de cereale si se da la rece.
Crema de ciocolata
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic. Se dizolva gelatina la microunde, se amesteca cu crema, apoi se adauga a doua parte de frisca si esenta de rom. Compozitia se toarna in tava peste blat, se acopera cu un strat de cereale si se da la rece.
Inainte de a o servi o tineti cateva ore la rece, apoi preparati o glazura de ciocolata din putina ciocolata menaj, unt si vreo 2 linguri de apa. Rasturnati dulcele pe un platou, iar deasupra turnati glazura de ciocolata.
1
daca nu va place crema prea consistenta, puteti renunta la gelatina (mie mi-a fost frica sa nu se imprastie)
2
aromele le alegeti dupa preferinta
3
cred ca blatul este la fel de bun si numai cu cereale