Impletiturile mele au la baza reteta painicilor Laugenbrot. Foarte bune impletiturile mai ales daca va place sarat :).
Punem drojdia la dospit in putina apa calduta (luam din cei 270 ml) amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.
Cernem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, aprox 40-50 min.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare parte o impartime in cate alte trei parti egale. Cu mainile unse cu ulei formam pe masa de lucru unsa cu putin ulei, cate 3 suluri pe care le impletim pe rand.
Lasam impletiturile sa dospeasca inca 15-20 minute timp in care pregatim apa in care urmeaza a fi scufundate.
Intr-un vas cu diametrul mai mare cat sa incapa impletiturile, punem 2 l de apa cu sarea si bicarbonatul. Cand incepe apa sa fiarba punem pe rand impletitele noastre si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra sare grunjoasa.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor si asezam impletiturile pe un prosop pana se racesc si se pot servi.