Daca tot am vorbit de turci,mi-am adus aminte de reteta asta care isi asteapta randul la postat de asta vara...
Sunt multe legende pe seama acestui foarte delicios fel de mancare,eu o stiu pe cea care zice ca un imam a mancat si i-a placut atat de mult incat a lesinat. Dupa cum v-am spus,sunt si alte versiuni,dar cum saraca mea reteta se asteapta postata inca de asta vara,nu cred ca mai caut si restul legendelor...
Recomand cu mult drag acest dish turcesc,la fel ca tot ce am incercat super bun!!!
Se taie vinetele in doua .
Se scobeste miezul cu o lingura,avand grija sa nu perforati partea de jos.
Bucatile se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute.
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei.
Se adauga bucatile de vinete,iar cand incep sa se rumeneasca se adauga si usturoiul.
Se pun in tigaie si rosiile taiate in bucati mari.
Se pune umplutura in vinete si se dau la cuptor.
Se presara cu patrunjel verde.
Eu n-am acoperit nici tava,n-am pus nici apa. Nu stiu cum se face traditional,dar si asa cum le-am facut eu au iesit super delicioase. Acum astept sa vina iar vara