Iepure picant in sos de rosii

de katty in Mancaruri cu carne, 2 Noi 2014 | 2594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure transat in bucati potrivite
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml bulion
  • piper mozaic macinat
  • chili piper de cayenne
  • 2-3 foi de dafin
  • ienibahar boabe
  • 200 ml vin rosu
  • coriandru boabe
  • maghiran uscat
  • sare
  • 300 ml supa de legume
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure picant in sos de rosii:

Transam iepurele in bucati potrivite , le spalam bine si le scurgem .Punem deasupra vinul , foile de dafin, ienibahar , coriandru si magiran uscat si il lasam la marinat pentru cateva ore sau peste noapte . Intoarcem din cand in cand bucatile de carne . 
Inainte de a incepe sa gatim scoatem bucatile de carne si le scurgem bine .Tocam ceapa fin , morcovul  il taiem rondele , iar cartofii ii taiem cuburi mai mari Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand ceapa a devenit translucida adaugam carnea de iepure.Punem capacul si o lasam pana se albeste bine pe o parte , apoi o intoarcem pe partea cealalta . Adaugam morcovii si mai lasam cateva minute , amestecand usor .
Stingem cu supa de legume calda . Punem capacul si lasam sa fiarba 10 minute . Adaugam cartofii , lasam sa fiarba 10 minute , apoi adaugam  bulionul , sare , piper ,chili piper de cayenne  si putin maghiran uscat .Fierbem inca 10-15 minute , pana sosul  se ingroase .
Servim  presarat cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure picant in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

03.11.2014, 10:12

susu 1

05.11.2014, 19:36

grozav,am gatit si eu in ultimul timp

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Doua pulpe de gasca si o mana de legume