Iepure cu sos de ceapa si morcov

de Bunica in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2014 | 7232 vizualizari

 

O mancarica pe care as repeta-o cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 morcov mare
  • 200 ml. vin
  • 200 g. bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 100 g. masline
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita Baza Mirodenia ( Fuchs)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu sos de ceapa si morcov:

Iepurele se parleste,spala ,sterge si se portioneaza.

Lamaie se spala si se taie in doua.

Fiecare bucata in parte se freaca bine cu lamaie.

Se ia o tava,se pune in ea o lingura de ulei,ceapa taiata julien,morcovul ras pe razatoarea mica  si foaia de dafin..

Bucatile de carne se pun este ceapa .

Condimentam totul si apoi turam vinul.

Dam tava la cuptorul incins la 150 de grade pentru 30 min.

Dupa 30 de minute scoatem tava,adaugam bulionul subtiat cu 100 ml. apa si dam iar la cuptor.

Cand este frumos rumenit se adauga maslinele,care au fost fierte in prealabil,mai lasam 5 minute si apoi stingem focul .

TIPS-URI

1

Carnea este fiarta cand intra furculita in ea.

2

Se prepare la fos mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu sos de ceapa si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

27.10.2014, 10:06

O bunatate

Sylvia 1

28.10.2014, 11:43

vai ce bunatate !!!

anca_rm 1

30.10.2014, 09:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere