Mancare de post
Sosul de rosii:
Piure de cartofi:
Soia prajita:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare.
Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de masline.
Adaugam sare, piper si boabe de mustar, apoi rosiile pasate. Lasam sa fiarba, pana obtinem consistenta sosului dorita.
Soia se pune la foc mic, intr-o tigaie, in 150 ml apa plata, impreuna cu vegeta. Lasam sa scada apa, adaugam ulei de masline si lasam soia la prajit, pana devine aurie.
La final, presaram boia dulce, piper macinat si usturoi granulat peste bucatile de soia.
Cartofii fierti se scurg, pastram 1 cana de apa in care am fiert cartofii (vom folosi apa fierbinte in loc de lapte, pentru ca ne dorim o mancare de post).
Mixam cartofii fierti cu margarina, adaugam apa fierbinte de pe cartofi, pana obtinem consistenta dorita pentru piure.
Servim acest piure cu soia prajita si sos de rosii cu praz. Este absolut delicioasa combinatia...
Pofta buna!