Iahnie de fasole cu salata de ardei copti

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 29 Iul 2014 | 9063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru iahnia de fasole:
  • 2-3 linguri cu suc de rosii/bulion
  • 300 gr fasole uscata
  • un ardei gras rosu
  • un morcov mare
  • 2 cepe galbene
  • sare dupa gust
  • 1-2 linguri cu ulei
  • patrunjel verde
  • Pentru salata de ardei copti:
  • 1 kg ardei capia rosii
  • sare, ulei de masline si otet balsamic dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu salata de ardei copti:

Spalam fasolea in apa rece si o punem la fiert pana ce da in clocot de cateva ori. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere al boabelor de fasole.

Intre timp pregatim salata de ardei copti.

Intr-un alt vas, adaugam putin ulei si legumele tocate marunt. Le calim pana ce devin translucide, adaugam sucul de rosii/bulionul si le mai lasam pe foc cateva minute. Adaugam fasolea si o parte din apa in care a fiert, amestecam pentru incorporare si saram dupa gust. O lasam pe foc pana ce scade suficient.

Dupa ce oprim focul, presaram deasupra patrunjelul proaspat tocat. O servim alaturi de salata de ardei copti. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde in sos de rosii