Iahnie cu şorici

de portiadelumina in Porc, 26 Mar 2013 | 7114 vizualizari

 

Întâi de toate ar trebui să vă avertizez că nu trebuie să daţi cu bolovani ori cu bulgări după mine pentru postez această reţetă în post, că a fost făcută până în lăsatul secului, dar, din lipsa timpului n-am putut să o public.
Şi cred că ar fi de prisos să vă spun că-mi place acest gen de mâncare, românesc, sănătos şi gustos. E adevărat, unii se feresc să spună că mănâncă fasole, dar e dreptul lor. Eu spun că-mi place, iar asta nu e o ruşine.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. fasole albă uscată
  • 1 morcov
  • 6 grăunţi de usturoi
  • piper boabe
  • ceapă verde - 2 legături
  • 1 ceapă albă
  • ţelină cca 50 gr.
  • 2 foi dafin
  • 50 cl. ulei
  • pătrunjel verde
  • 100 gr. suc de roşii ori bulion
  • sare
  • 150 gr. şorici de porc
  • 10 gr. iuţică
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie cu şorici:

Fasolea  "se alege" şi se spală. Apoi se pune la "umflat" în apă caldă, de preferat cca. două ore.  Apoi se spală din nou şi se pune la fiet până se înmoaie aproximativ 80%. În timpul cât fierbe fasolea se pot curăţa legumele şi se poate tăia şoriciul în fâşii julienne. Am preferat să răzui morcovul şi ţelina folosite în mâncare pentru că se fierb mai repede şi leagă bine compoziţia.

Legumele pregătite, mai puţin usturoiul, se pun la călit în tigaie ori cratiţă. Peste ele se adaugă fasolea fiartă, care între timp trebuie să fie trecută printr-un jet de apă rece pentru îndepărtarea cojilor rezultate în urma fierberii.

Se acoperă fasolea cu apă, nu mai mult de 1 cm peste compoziţia din recipient şi se lasă la fiert, la foc mic. Spre final se adaugă şoriciul şi usturoiul tocat. Când fasolea s-a fiert îndeajuns de bine, se adaugă bulionul ori sucul de roşii şi se poate pune o lingură de bulion de ardei iute.

Poftă bună să aveţi, dar după post! :D

TIPS-URI

1

Fasolea iahnie are un gust deosebit dacă este făcută în recipiente celor de genul "de tuci" ori la tigaie.

2

Fasolea fierbe mai repede dacă în tipul fietului i se adaugă o lingură bicarbonat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie cu şorici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

portiadelumina 1

26.03.2013, 19:30

Cum m-am priceput şi eu Cristina, la timpul acela, împins de foame Dar să ştii, că bun e şi cu şorici afumat. Mulţumesc!

Rocsi 1

26.03.2013, 20:23

Imi imaginez ce buna este

portiadelumina 1

26.03.2013, 22:40

Să ştii Rocsi că a fost foarte bună. Numai că s-a dus de vreo două săptămâni. E istorie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu rasol afumat