Humus reteta
Este prima data cand incerc si eu o reteta cu naut si ce sa va spun, este foarte satioasa aceasta reteta si gustoasa ca sa nu mai spunem de sanatoasa, iar daca o servim cu o salata de legume proaspete este chiar delicioasa! Cu asa mancaruri tot sa tii post, nu?
Humus reteta
se tine la inmuiat nautul 12-24 ore apoi se fierbe cca 2 ore
- dupa ce s-a racit se pune in blender si se adauga toate celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta nu foarte fina care se serveste cu succes la micul dejun pe paine sau la pranz - cina alaturi de o salata dupa preferinta si sezon.
- tahini se obtine din 350 gr seminte de susan prajite 8-10 min la cuptor si 70 ml ulei vegetal(de masline, floarea soarelui sau orice altceva) care se pun in blender pana se obtine de data aceasta o pasta fina care se poate pastra intr-un borcanel la frigider cateva luni dar nu mai mult de 3 luni.
Pofta buna!