Hummus cu lipii

de cristina1985 in Mancaruri de post, 29 Iul 2021 | 12737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii:
  • 150 g faina integrala (sau secara sau ovaz )
  • 130 g faina 000
  • un praf sare
  • 1 lg ulei masline
  • 200 ml apa
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • Pentru hummus:
  • 1 borcan naut 540 g ( scurs 400 g)
  • 1 lg ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • zeama lamaie
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 8 lg zeama de la naut
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu lipii:

   Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.Sa nu-l framantati prea mult, pentru ca se va intari! Se lasa sa se odihneasca 20 minute,acoperit.

   Pentru hummus: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, se mixeaza si gustati daca mai trebuie sare sau zeama lamaie.

    Aluatul pentru lipii, se intinde , se decupeaza forma dorita.Eu am decupat cu un vas de plastic,cu diametru de 15 cm .Au iesit 8 lipii. Am pregatit o tigaie de clatite, am uns-o cu ulei, am pus-o pe ochiul mare,pana s-a incins.Apoi am  pus cate 1 lipie si am micsorat flacara . Se intorc, cand sunt rumenite.Nu le lasati prea mult, in tigaie, pentru ca vor deveni uscate.Am procedat la fel si cu celelalte.

    Eu am servit hummusul cu lipii si salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu lipii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]