Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.Sa nu-l framantati prea mult, pentru ca se va intari! Se lasa sa se odihneasca 20 minute,acoperit.
Pentru hummus: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, se mixeaza si gustati daca mai trebuie sare sau zeama lamaie.
Aluatul pentru lipii, se intinde , se decupeaza forma dorita.Eu am decupat cu un vas de plastic,cu diametru de 15 cm .Au iesit 8 lipii. Am pregatit o tigaie de clatite, am uns-o cu ulei, am pus-o pe ochiul mare,pana s-a incins.Apoi am pus cate 1 lipie si am micsorat flacara . Se intorc, cand sunt rumenite.Nu le lasati prea mult, in tigaie, pentru ca vor deveni uscate.Am procedat la fel si cu celelalte.
Eu am servit hummusul cu lipii si salata de legume.