Odata cu lipiile cu iaurt am facut si aceasta pasta de naut : hummus- atat de apreciata in bucatariile arabe ( si care m-a cucerit si pe mine cu multa vreme in urma : ) ).
Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de hummus. Foarte usor va asigur. ;)
1. Nautul din conserva se clateste in apa calduta, apoi il mai punem la fiert cca 10 min ( in apa deja calda)!
nota : daca avem naut uscat procedam intocmai ca la fasole si il lasam la inmuiat cam 4-5 ore inainte de a-l pune la fiert!
2. Năutul fiert si scurs se pasează (în robot / blender), apoi se amesteca cu pasta de susan, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt - chiar pasta!
3. Se adaugă, amestecând continuu, uleiul şi apă (din apa în care a fiert năutul) până obţinem o cremă fină, dar consistenta, apoi potrivim de sare si piper!
4. Se serveste alaturi de lipie proaspata, decaorat cu putin ulei de masline si boia dulce!
Aceasta reteta de hummus pe mine m-a cucerit, sper ca si pe voi.