Halva din gris(irmik helvasi)

de Hutzanca in Dulciuri, 5 Oct 2009 | 12843 vizualizari

 

Se face foarte usor si este un desert delicios,dupa parerea mea!

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • 250-300 g gris
  • 100g migdale taiate betisoare
  • boabe de pin pt garnisit
  • scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva din gris(irmik helvasi):

Laptele si zaharul se fierb intr-un castron.Intr-un alt vas se incalzeste untul si se adauga grisul,prajindu-se pana se rumeneste.Se adauga si migdalele si se amesteca inca 5 min la foc mic.Se ia de pe foc si se pune in acest amestec,laptele cu zaharul fierte inainte.Se amesteca cu telul cu grija,sa nu faca cocoloase.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa mai fiarba aproximativ 5 min,timp in care se amesteca incontinuu.4 forme se clatesc cu apa rece si se umplu cu compozitia,se netezesc si se pun la frigider cel putin 2 ore.Boabele de pin se prajesc intr-o tigaie fara grasime.Se pun pe urma peste portiile de halva care se scot din forme si se aseaza invers,astfel ca modelul formei sa fie deasupra.Se mai orneaza cu scortisoara si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva din gris(irmik helvasi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post