Gustari din cartofi dulci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2016 | 4033 vizualizari

 

Cartofii dulci au fost cultivate de incasi pentru hrana animalelor si a durat ceva vreme pana cand au inteles ca pot fi consumati si de oameni.
Cartoful dulce este recomandat bolnavilor de diabet dar si celor care vor sa se fereasca de aceasta boala. Fibrele care se gasesc in cartoful dulce au rolul de a regla glicemia si de a imbunatatii digestia.De asemenea imbunatatesc circulatia sangelui si sistemul imunitar .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -1 cartof dulce (aproximativ 400 gr)
  • -carnati
  • -200 gr camembert
  • -2 rosii
  • -sare cu ierburi de provonce
  • -piper
  • -1 lingura ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustari din cartofi dulci:

Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume.

L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Am stropit bucatile de cartof cu ulei de masline apoi am presarat sare (sare roz de himalaya cu verdeturi  de provence) si piper. Am intors si pe partea cealalta si am procedat la fel .

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-au inmuiat usor, apoi i-am intors si am pus pe ei felii de carnati, bucati de camembert si cate o bucatica de rosie.

Dam din nou la cuptor pana cand se topeste camembertul.

Sunt gata de servit ca si o gustare calda , dar merg perfect si ca aperitiv.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari din cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (9)

Merisor 1

23.02.2016, 09:43

Super!

Bya Ralu 1

23.02.2016, 22:54

mirela0911 1

25.02.2016, 18:13

Astea-s de mine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]