Gulas fara carne

de retetele_tinei in Mancaruri de post, 28 Sep 2014 | 25329 vizualizari

 

Sincer, n-am mai facut gulas pana acum pentru ca la mine in familie, tatal meu il pregateste, bineinteles el face gulas cu carne, dar astazi pentru ca simteam nevoia sa tai carnea de pe lista m-am hotarat sa-l pregatesc si eu, mai ales ca de mult ori l-am vazut cum il facea.

 

INGREDIENTE

  • 2L apa
  • 1,5kg cartofi albi
  • 500g ardei ( rosu si verde/galben)
  • 2 cepe
  • 3 tije de sedano/telina
  • 3 zucchine/1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 5 morcovi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas fara carne:

Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de sedano/telina, zucchinele/dovlecelul si cartofii.

Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata.Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii.Cand ceapa, prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea, ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute.Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de sedano/telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca.5 minute.

Cand s-au scurs si cele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data.Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul.Cartofii se pun la fiert separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.Rosiile se oparasc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi.Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii.Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cartofii sunt perfect patrunsi.Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate.Gulasul e perfect caldut si merge tare bine  cu castraveti murati!

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Este ideal cu muraturi

2

Perfect pentru zilele in care tineti post

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas fara carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu vinete si dovlecel