Gulas de pui cu ciuperci

de ianculubita in Pui, 6 Apr 2013 | 6817 vizualizari

 

Imi place gulasul,imi plac ciupercile,le-am combinat si a iesit ceva delicios si va recomand!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui sau piept sau pulpe
  • 2 ardei grasi colorati
  • 200 g ciuperci
  • 1 portocala
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de soia
  • 500 ml supa de pui
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1 ou
  • faina (pentru galuste)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de pui cu ciuperci:

Taiem carnea cubulete si o calim in ulei impreuna cu ceapa, ardei si ciuperci; stoarcem portocala si adaugam si putina coaja rasa, condimentam cu sos de soia, piper si sare daca mai e nevoie, turnam supa, acoperim si lasam la fiert 1h;

In acest timp facem galustele. Eu nu am avut ce face si am facut spazle. Intr-un bol amestecam oul cu putina sare, piper, 1 lingura ulei si faina pana rezulta un aluat mai gros ca smantana. Pe o oala cu apa si 1 lingura de vegeta, am pus sita de la fripeuza si cand apa a inceput sa clocoteasca am turnat din aluat cate putin direct in apa. Cand s-au ridicat la suprafata le-am scos, le-am scurs si le-am pus in tigaie cu putin unt, apoi am servit gulasul pe farfurie alaturi de aceste spazle.

Se mai poate servi si cu piure de cartofi. Ambele variante sunt delicioase

TIPS-URI

1

mancarea trebuie lasata pe foc pana scade si s-a format un sos

2

in situatia in care este prea zemos si carnea este fiarta,se poate adauga o lingura de amidon dizolvat in putina apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de pui