Gulas a la Nico

de nico15 in Vita, 24 Oct 2012 | 4987 vizualizari

 

Facusem aceasta reteta de ceva timp si chiar aveam de gand sa o atasez, cand am vazut concursul de la Libertatea pentru femei cu o reteta aproximativ la fel, asa ca am acceptat provocarea si am mai pregatit-o, din nou, iar degustatorii veniti din Costa Rica au apreciat foarte tare gustul ei.

 

INGREDIENTE

  • 750 g de carne de vita
  • 500 g de cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 conserva de rosii in bullion
  • 3 linguri de boia(daca doriti mai iute puneti 2 linguri de boia iute si una de boia dulce, daca doriti mai putin picanta puneti 2 linguri de boia dulce si aproape o lingura de boia iute)
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de chimen(rasnit)
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 ardei iute(eu am pus ardei jalapenos tocati)
  • cimbru
  • ulei
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas a la Nico:

Carnea se spala si se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, dupa care vom taia carnea in cuburi de marime potrivita.  

Incingem o tigaie in care am adaugam ulei si punem bucatile de carne, pe care le lasam sa-si schimbe culoarea sis a capete acea culoare uniform maronie. Se lasa sa se patrunda bine sis a isi lase carnea sucul, dupa aceea vom adauga legumele: ceapa si ardeii se lasa sa devina ceapa sticloasa si se va adauga supa(din concentrat de vita sau daca nu avem adaugam apa calduta) aproximativ un litru si lasam la fiert, dam totul la cuptor.  

Se va lasa 1-1 ½ ora la cuptor si vom verifica in permanenta. Cand observam ca este patrunsa carnea vom adauga si celelalte ingrediente, cartofii taiati cubulete, conserva de rosii, chimenul pe care in prealabil l-am rasnit, boiaua, zaharul si ardeii iuti si lasam in continuare la fiert. La final adaugam si cimbru.  

Se poate servi in paine, eu am pus pentru cateva minute painea pe grill si dupa ce am pus gulasul am decorat cu un fir de ceapa verde si am presarat cimbru.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu spatzle