Pe mine ma amuza foarte tare numele acestei prajituri/chec ... guguluf :)))) mi se pare ca suna "pufos". Acum ca am pregatit ma incanta si mai tare.
La pregatire m-am inspirat din reteta lui Motan. Sper sa va placa si voua!
Separam alburusile de galbenus. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare apoi mixam bine pana devin spuma.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand: galbenusurile, laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.
Separat amestecam faina cu praful de budinca si praful de copt, apoi le adaugam in amestec cu ajutorul unei linguri/spatule.
Inainte de pregatirea aluatului, intr-un bol se lasa la umflat stafidele cu o esenta de ron si apa (cat sa le acopere). Apoi se scurg si se adauga in compozitia de guguluf.
Tava se tapeteaza cu unt si faina, se adauga compozitia si se baga la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scoate din cuptor si se lasa 10 minute la racit. Apoi se scoate din forma.
Pentru glazura: ciocolata o rupem in bucatele mici si o punem la topit impreuna cu cateva linguri la lapte, la foc mic pentru 5-6 minute (pana devine lichida).
Guguluful se scoate din forma si se toarna ciocolata topita peste el, lasand sa curga si pe marginile acestuia.
Se lasa la racit apoi se taie feliute pentru servit.
Pofta buna!
1
in loc de stafide si pot folosi alte fructe: alune, visine, caise, pere etc.