Grisine cu branza

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2013 | 5418 vizualizari

 

Un alt produs gasit in mai toate brutariile din Grecia, merge atat ca o gustare de dupa amiaza ptr copii, cat si la o bere!:)

 

INGREDIENTE

  • 2/3 cesti de ulei de masline (ceasca de cafea mai mare,nu esspreso)
  • 1 pahar vin alb
  • 500 gr faina care are incoporat praful de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita paprica dulce
  • 250 gr branzeturi galbene date prin razatoare ( e bine sa alegeti 2 tipuri diferite ptr un gust mai puternic)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine cu branza:

Batem la o viteza mica cu mixerul, cu paleta ptr aluat, uleiul, vinul, faina, sarea si paprica ptr cca 2-3 min.

Cand a devenit omogen aluatul, micsoram inca putin viteza mixerului si adaugam branza continuand sa amestecam inca 1-2 min.

Cand aluatul a devenit mai tare si nu se lipeste de mana, oprim mixerul. Facem fome de grisine mai subtiri (atentie, se vor umfla) si le punem pe o tava care in prealabil am pus hartie ptr cuptor, pastrand distanta intre ele.

Daca doriti, puteti presara putin susan. Dam la cuptorul deja preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min, pana vedeti ca au o culoare frumoasa.

TIPS-URI

1

Daca va place mai iute, puteti pune paprica iute

2

in loc de ulei de masline puteti pune ulei de floarea soarelui

3

hartia de cuptor poate fi inlocuita prin ungerea tavii cu putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Grisine cu prosciutto si crema de branza