Grișul cu lapte este unul dintre deserturile pe are le adoram când eram mică. Îmi place sa-l mănânc cu sirop de zahar, știu, e dulce, dar îl consum mai rar. În plus, se spune că nu zahărul în sine e periculos, ci cantitatea pe care o folosim. De aceea, trebuie consumat cu moderație.
Ce am adus nou este fisticul mărunțit, pentru o notă aparte, dar și pentru mai multă savoare. Voi ce adăugați în plus pentru a transforma banalul griș cu lapte într-un desert special?
„Meniu copii”
Într-o crăticioară, se pune la fiert laptele, când începe să fiarbă, se adaugă grișul, amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a nu se lipi. Se adaugă și 2 linguri de zahăr, se fierbe amestecul până se îngroașă, dar având grijă să nu iasă vârtos.
Separat, se pregătește siropul: se caramelizeaza 2 linguri de zahăr, iar când devine auriu, se adaugă aprox o ceașcă de apă și se fierbe până când zahărul s-a topit, iar siropul începe să se lege.
Se toarna grișul în farfurii si se toarnă peste el siropul fierbinte. Se garnisește cu fistic tocat mărunt.
Timp: 20 min
Porții: 2
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/gris-cu-lapte-si-fistic.html