Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac

de brunetica in Dulciuri, 19 Oct 2011 | 4506 vizualizari

 

Daca doriti sa ii incantati pe cei dragi cu un desert usor, savuros, delicios pentru toate varstrele atunci acesta sigur o sa le faca placere sa il savureze. Pofta buna!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 g. gris ,   
  • 1/5 litru lapte , 
  • esenta de vanilie( rom) , 
  • 100 g. zahar           
  • Pentru sirop
  • 150 g.zahar , 
  • 3 lingurite coniac , 
  • 4 lingurite apa                     
  • Jumate de dovleac si 2 linguri de zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac:

Incepem prima data cu dovleacul , il spalam, il taiem si il curatam de seminte. Il asezam intr-o tava si presuram cele 2 linguri de zahar peste dovleac si il dam la cuptor cam pentru o ora. Cand dovleacul a prins o crusta si s-a inmuiat este gata.

Acum facem grisul: intr-o oala punem laptele la fiert ,cand a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie pemtru a nu face cocoloase si cu un tel amestecam , adaugam zaharul si esenta si amestecam bine. Cand grisul nostru a prins consistenta turnam in forme si lasam la racit, acoperim formele cu pelicula pentru a nu prinde crusta. 

Pentru sirop: zaharul il topim si adaugam pe peretii vasului coniacul si apa pentru a nu se intari zaharul si amestecam pentru a se forma siropul , lasam cateva minunte sa fiarba si oprim.

Taiem o felie din dovleacul copt si o asezam pe un platou, asezam si grisul si ornam cu siropul.

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte cu sos si garnitura de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana