Gratin de peste cu legume

de oanapl in Peste, 17 Mar 2017 | 4351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 g broccoli
  • 150 g conopida
  • 2 buc file de peste (cod)
  • sare
  • piper
  • 30 g unt
  • pentru sos:
  • 20 g unt
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de peste cu legume:

Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie 30 g unt şi călesti ardeiul tăiat cubuleţe, apoi adaugi morcovul, broccoli si conopida. Sărezi şi piperezi dupa gust.

Topesti 20 g unt, presari făina, amestecând şi torni treptat smântână. Lasi să se îngroaşe sosul, apoi adaugi galbenusurile, sucul de lămâie, sare si piper. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

 Intr-un vas termorezistent, uns şi tapetat cu pesmet, pui în straturi legumele şi peştele, cu sos printre ele. Presari caşcaval. Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru  45-50 de minute, la 170 de grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

oanapl 1

18.03.2017, 12:27

Ma bucur ca va place! Va invit sa incercati si voi reteta.

dantes 1

19.03.2017, 11:27

Bun!

oanapl 1

19.03.2017, 11:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Marinata de peste