Gratin cu chiftelute de curcan si eierspatzle

de mihaelar63 in Paste, 19 Mai 2014 | 5439 vizualizari

 

Nimic nu se pierde , totul se transforma . Am ramas pe stoc cu niste chiftelute din carne de curcan . M-am gandit sa le combin cu paste . Paste doar acestea s-au gasit prin proviziile mele : eierspatzle proaspeti -adica taitei svabesti cu ou .

 

INGREDIENTE

  • 20 chiftelute din carne de curcan
  • 500 gr eierspatzle -taitei svabesti cu ou proaspeti
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cas razuit
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei masline
  • nucsoara
  • scortisoara
  • fulgi chili
  • sare
  • rosii
  • busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu chiftelute de curcan si eierspatzle:

Se fierb taiteii in apa cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj .

Se topeste untul + uleiul intr-o craticioara . Puneti smanatana , jumatate din casul razuit si putina nucsoara , scortisoara , sare. Amestecati si trageti de pe foc imediat ce casul s-a incorporat .

Se tapeteaza o tava ceramica cu unt si pesmet si se pun taiteii in ea .

Asezati deasupra taiteilor chiftelutele si sunca feliata .

Turnati sosul alb deasupra .

Presarati restul de cascaval razuit si fulgii de chili .

Dati la cuptor pentru gratinare  15 minute .Este gata cand a inceput sa se rumeneasca .

Serviti  preparatul cald decorat cu rosii si frunze de busuioc verde .

TIPS-URI

1

Trebuie sa lucrati cu sosul alb cat este cald . Dupa racire se intareste .

2

Eierspatzle sunt taitei gen de casa , aveti grija sa nu-i fierbeti prea tare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu chiftelute de curcan si eierspatzle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

babi5 1

19.05.2014, 19:26

Superrrr!

Rocsi 1

19.05.2014, 21:16

Mmmm ce bunatate nebuneasca

anca_rm 1

20.05.2014, 08:21

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza si sos bechamel