Taitei de casa

de Constelatialeu in Paste, 17 Oct 2014 | 5411 vizualizari

 

Uite ca am facut si din astia.Aveam pofta de-o supa de rosii cu taitei si am uitat sa cumpar si uite asa am ajuns sa-i fac.Abia mi-am exersat forta intinzand la foaia de taitei.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde sa obtinem un aluat tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Batem bine cele doua oua cu sarea.Pe blatul de lucru luam o mana buna de faina,formam in mijloc o adancitura si punem ouale batute bine,apoi incepem sa framantam,adaugand faina dupa necesitate.Am format un aluat omogen si suficient de tare,l-am impartit in doua bile si am inceput sa intind fiecare bila,cat am putut de subtire.Te trec transpiratiile intinzand ,dar merita,ca parca sunt mai buni astia facuti de tine cu ''sudoarea fruntii''.....Dupa ce am intins bine aluatul,l-am rulat si apoi am taiat rotocoale unele mai subtiri,unele mai groase,ca nici eu nu-s perfecta,asa ca nici taiteii nu-s....Am presarat faina pe hartie de copt si am desfasurat fiecare rotocol in parte,i-am intins frumos si i-am lasat sa se usuce nitel,ca sa pot sa trec la operatiunea supa de rosii.Cam asta e tot,nu-i mare filozofie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa fara ou