Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure, o mancare pe gustul meu....
Preparare gratar de vita cu garnitura de cartofi piure
Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere bine adaugand si sare.
In timp ce cartofii fierb, se fac gratarele: se taie carnea in bucati potrivite, se bate putin cu batatorul de snitele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie teflonata sau pe gratar.
Cand cartofii sunt fierti, asa incat sa intre usor furculita in ei, se strecoara bine de apa, apoi se mixeaza la viteza mica pana sunt sfaramati toti cartofii. Se adauga margarina(o lingura sau o lingurita, in functie de cantitatea de cartofi) apoi treptat, laptele fierbinte, pana ajunge de consistenta unei creme.
Se serveste gratarul cu garnitura de cartofi piure simplu sau puteti face si un sos alaturi.
Am servit gratarul de vita cu garnitura de cartofi piure cu o salata de rosii proaspete si foarte zemoase, din gradina.