In ziua in care Sylvia a venit cu reteta asta "MILLE-FEUILLE DE VINETE LA GRATAR CU MIX GRILL" nu va pot spune decat ca toata ziua mi-a stat gandul la ea...Cum aveam in plan sa iesim undeva la picnic am zis sa adaptez reteta la conditiile de afara. A iesit o nebunie. Sylvia multumesc!>:D
Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3 minute pe o parte si pe alta, nu mai mult sa nu se usuce (muschiuletul este o carne foarte frageda si ar fi pacat sa mancam o carne uscata).
Dovlecelul si vanata, lasate cu tot cu coaja, se taie felii si se prajesc pe gratar. Dupa ce sunt prajite se pudreaza cu sare. Reductia de otet balsamic a fost pregatita de acasa: au fost fierte ingredientele pana scad considerabil, amestecand mereu la foc mediu.
Pt asamblare:1 felie de vanata, 1 felie de emmentaler, 1 felie de dovlecel, 1 felie de emmentaler, pana facem un turnulet cam cat dorim pentru o portie. Servim cu gratar de muschiulet, mititeii sunt optional (eu nu am mancat), salata de leurda cu rosii cherry, stropit totul cu reductie de otet balsamic.
O nebunie!!!!
1
initial am vrut sa impachetez "turnuletele" de legume cu ementaler (eu nu le pot spune mille-feuille ca zau nu ma pricep) in hartie de copt si sa le mai pun pt cateva minute pe gratar sa se topeasca cascavalul....dar pofta era asa de mare incat nu am mai rezistat...