Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică

de diaconta in Vita, 10 Noi 2013 | 14746 vizualizari

 

Odată ce s-a răcit vremea parcă se potriveşte mai bine o mâncare cu carne pentru prânz.Sigur că este o mâncare care se poate pregăti în oricare alta zi a săptămânii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul de carne:
  • 1 kg pulpa de vitel fara os
  • 4 buc ceapa uscata
  • 3 morcovi
  • o lingura pasta de tomate
  • ardei rosu
  • ulei
  • frunza de telina
  • foi de dafin
  • sare,piper,boia
  • fulgi de ardei iute
  • tarhon
  • patrunjel verde
  • o lingura smântâna
  • Pentru garnitura:
  • 100 g cuş-cuş
  • Un morcov
  • Ulei
  • Sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică:

Carnea am taiat-o bucati mai maricele.

Ceapa am taiat-o marunt,mircovii rondele.

Intr-un vas am pus putin ulei si am calit ceama cu morcovii pâna când ceapa a devenit sticloasa.

Am pus atunci putina boia si carnea sa se prajeasca putin.

Am pus sarea ,foile de dafin si fulgii de ardei iute.

Am pus apa,mai mult decât doar s-o acopere.

Carnea va trebui sa fiarba destul de mult,deci va fi nevoie de mai multa apa.

Este bine de pus apa suficienta la inceput,dar daca nu ajunge,nu-i nici o tragedie,mai completam cu apa fierbinte.

Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat ardeiul,tarhonul si pasta de tomate.

Inainte de a opri focul am pus smântâna si patrunjelul verde.

 Pentru paste,am pus putin ulei într-o cratita si am razuit morcovul.

L-am calit putin,am pus sare,apoi am pus pastele si le-am prajit impreuna cu morcovul.

Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când a scazut tot lichidul.

Este de preferat sa mai adaugati apa daca este cazul decât sa ramâna prea mult lichid.

Am oprit focul si am acoperit cu un capac.

Am servit cu salata de varza rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

bianca92 1

13.11.2013, 22:17

de cand nu am mai mancat cus cus ce-o pofta mi-e acum...ma primiti si pe mine la masa?

diaconta 1

13.11.2013, 22:19

Bianca cu drag

Aliyah 1

07.03.2022, 17:25

Buna ziua. Eu fac acum aceasta reteta si ma intreb, daca în ingrediente ati scris frunze de telina,in modul de preparare unde le-ati pus, ca nu scrie deloc?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu ceafa de porc