Odată ce s-a răcit vremea parcă se potriveşte mai bine o mâncare cu carne pentru prânz.Sigur că este o mâncare care se poate pregăti în oricare alta zi a săptămânii.
Carnea am taiat-o bucati mai maricele.
Ceapa am taiat-o marunt,mircovii rondele.
Intr-un vas am pus putin ulei si am calit ceama cu morcovii pâna când ceapa a devenit sticloasa.
Am pus atunci putina boia si carnea sa se prajeasca putin.
Am pus sarea ,foile de dafin si fulgii de ardei iute.
Am pus apa,mai mult decât doar s-o acopere.
Carnea va trebui sa fiarba destul de mult,deci va fi nevoie de mai multa apa.
Este bine de pus apa suficienta la inceput,dar daca nu ajunge,nu-i nici o tragedie,mai completam cu apa fierbinte.
Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat ardeiul,tarhonul si pasta de tomate.
Inainte de a opri focul am pus smântâna si patrunjelul verde.
Pentru paste,am pus putin ulei într-o cratita si am razuit morcovul.
L-am calit putin,am pus sare,apoi am pus pastele si le-am prajit impreuna cu morcovul.
Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba pâna când a scazut tot lichidul.
Este de preferat sa mai adaugati apa daca este cazul decât sa ramâna prea mult lichid.
Am oprit focul si am acoperit cu un capac.
Am servit cu salata de varza rosie.