Gorgonzola cu paste, radicchio si cartofi

de Bucataras in Paste, 7 Mar 2012 | 3994 vizualizari

 

O reteta cu gorgonzola usor de preparat

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru paste:
  • 300g faina
  • 3 oua
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • Frunze lungi de radicchio
  • Gorgonzola dolce IGOR
  • Cartofi
  • Zahar brun
  • Otet balsamic
  • Sare
  • Ulei
  • Branza rasa
  • Seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gorgonzola cu paste, radicchio si cartofi:

Amestecati faina cu oualele si framantati-le pentru aproximativ 15 minute. Lasati aluatul la frigider 30 de minute.

Apoi intindeti aluatul  pana cand obtineti o foaie subtinere si taiati-l cercuri mici (lasagnette).

Puneti apa la fiert. Cand acesta da in clocot adaugati cercurile de aluat si fierbeti-le 15 minute.

Intre timp, curatati si puneti la fiert cartofii.

Intr-o tigaie caliti un catel de ustoroi, pe care il aruncati cand devine maroniu. In acelasi ulei puneti radicchio, taiate julienne si caliti-le  timp de aproximativ 10 minute. Adaugati doua linguri de zahar si otet balsamic. Amestecati si mai lasati-le pe foc cateva minute.

Dupa ce cartofii  s-au fiert, pasati-i pana cand obtineti un piure fin.

Intr-o tava  asezati un strat de paste, apoi un strat de radicchio, unul  de piure de cartofi si apoi un strat de gorgonzola dolce IGOR.  Continuati in acest fel pana cand umpleti tava, astfel incat ultimul strat sa fie cu paste. Radeti deasupra branza si introduceti la cuptorul incins la 180 de grade. Lasati preparatul in cuptor pana cand branza devine aurie.

Intre timp, topiti gorgonzola dolce IGOR pana cand obtineti un fondue.

Dupa ce scoateti de la cuptor preparatul, adaugati fondue-ul deasupra. Decorati cu frunze lungi de radicchio si  seminte de rodie.

Reteta de ANDREA FERRARI / advertorial produse marca Igor 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gorgonzola cu paste, radicchio si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne picante cu piept de pui - Philips Multicooker