Gomboti cu prune

de sandytza in Prajituri, 15 Iun 2009 | 19020 vizualizari

 

Gombotii cred ca toata lumea ii prepara si ii mananca bineinteles. Ceea ce difera este bineinteles reteta fiecaruia. Aici pun reteta care ofolosesc eu de ani de zile imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi curatati
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • sare
  • 50 gr pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr prune
  • 2 linguri ulei
Portii: 34
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se taie cartofii deja curatati si se pun la fiert cu un pic de sare.

Cand s-au fiert se scurge apa de pe ei si se freaca bine pana devine ca o crema . Se adauga 2 oua se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina.

Cand a devenit ca si un aluat de paine se rastoarna pe masa de lucru , daca se lipeste se mai adauga faina.
Prunele se curata de coaja si se taie bucatele. Daca sunt mari in opt. , daca sunt mici in patru.

Se imparte aluatul in doua. Pe masa de lucru s imprastie faina si se intind doua foi cam de o jumatate de cm de grosime. Se taie patratele si pe fiecare bucatica de aluat se pune cate o bucatica de pruna. Se face din fiecare cate o bila.

Intre timp se pune o oala cu apa la fiert.
Se prpara pesmetul. Intr-o cratita sau o tigaie se pun doua linguri de ulei si se pune pesmetul la prajit amestecand continu sa nu se arda.
Cand pesmetul incepe sa prinda un pic de culoare se adauga patru linguri de zahar si se continua sa se amestece inca doua minute la foc incet dupa care se ia de pe foc.
Cand apa incepe sa fiarba se ia cu o lngura fiecare bila preparata si se pune in apa clocotita.
Se amesteca un pic pana se desprind de fundul oalei si se lasa sa fiarba. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Se iau cu o lingura cu gauri si se pun repede in pesmetul preparat cu zahar.
Se tavalesc pana se acopera in totalitate cu pesmet, sepun intr-o tava si se mai presara zahar pe deasupra. In total cam doua linguri pentru toti gombotii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Oana 1

19.11.2009, 13:53

Ioana, incearca sa-i modelezi cu mainile umede.

sandytza 1

24.11.2009, 14:36

Mie nu mi se par ca se fac greu . Nu mi s-a parut nici prima data asa ca merita incercati .

elena1988 1

05.03.2011, 10:59

deliciosi ii fac de 2 ori pe an

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca in trei culori