Cele mai bune gogosi le mancam acasa facute de mama, si imi placeau ca fiecare gosoasa avea forma ei :)) dar nu asta conteaza, erau asa pufoase si delicioase ca astazi m-am gandit sa fac si eu exact ca ea... si au iesit delicioase! ;;)
In plus:
Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin.
Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un tel, si turnam maiaua, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul si vanilia pentru a se topi mai repede, coaja de lamaie si ouale, am amestecat bine toate ingredientele pana am obtinut un aluat usor lipicios, si la sfarsit am pus untul topit si am continuat sa framant pana am obtinut un aluat moale care sa nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut acoperit cu o folie de plastic pana isi dubleaza volumul.
Intr-o tigaie turnam ulei (putin mai mult) il lasam sa se incinga bine si cu mainile ude luam cate o bucata de aluat si o intindem usor cu degetele cat sa formam o gogoasa de forma dorita (nici foarte groasa dar nici foarte subtire). La fiecare bucata de aluat trebuie sa ne udam mainile pentru a nu se lipi aluatul de maini, ideal ar fi sa avem langa noi un castonel cu apa.
Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem intr-un bol/lighean/oala pe care le acoperim cu servetele de bucatarie pentru a extrage surplusul de ulei. Le pudram cu zahar pudra.
Le servim cu mare pofta!!!