Gogosi pufoase cu ciocolata

de Retete_din_suflet in Prajituri, 6 Feb 2013 | 5043 vizualizari

 

cateva gogosi de pofta!

 

INGREDIENTE

  • 300g faina,
  • 1/2 cub drojdie,13g,
  • 130ml lapte,
  • 1ou,
  • 2plicuri de zahar vanilat,
  • 2lg zahar,
  • 1lingurita coaja de portocala,
  • 2-3 linguri de ulei.
  • nutella sau zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu ciocolata:

Punem drojdia, 1 lingurita de zahar si 2 lingurite de lapte caldut, intr-un bol si o dizolvam. Adaugam 2 lingurite de faina si omogenizam.

Se pune la loc cald sa isi dubleze volumul.

Batem oul cu zaharul si zaharul vanilat, coaja de portocala si laptele caldut.

Punem faina intr-un bol. Adaugam drojdia si amestecul de lapte cu ou. Framantam pama se incorporeaza faina. Ca sa nu se mai lipeasca de maini, adaugam uleiu,l pe rand si frmantam inca 10-15min. Putem adauga inca 2 linguri de faina sau lapte, daca e cazul. Trebuie sa iasa un aluat moale si elastic.

Il punem la loc caldut, il acoperim cu un prosop si il lasam sa isi dubleze volumul, 45min.

Cand a crescut ungem masa de lucru su ulei intindem aluatul si decupam cu un pahar cercuri. Le lasam la crescut inca 10 min.

Punem o tigaie cu ulei la incins si cu grija asezam gogosile. Mare atentie focul sa fie mediu, pentru ca se ard usor.  Se scot pe servetel de bucatarie.

Cat inca sunt caldute, se ia cu lingura nutella si se ung pe o suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi glazurate