Gogosi cu bors

de claudiaO in Dulciuri, 11 Apr 2014 | 6960 vizualizari

 

Bune si calde, bune si reci,sunt ideale cand vrei ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cana de lapte - cca 200 ml
  • 200 gr zahar
  • 150 gr ulei
  • bors cca 300 ml
  • esenta de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie+coaja de la o jumatate de portocala
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu bors:

Incalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia ,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu sarea, coaja de citrice si vanilia. Adaugam drojdia si laptele si incepem sa framantam , punand cate putin bors.La final, mai framantam cca 10 minute, ca sa incorporam si uleiul,

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi framantam usor ca sa scoatem aerul. Rupem bucati din aluat, le asezam pe un balt si le mai lasam la crescut cca 30 minute.

Incingem ulei intr-o craticioara si punem la prajit gogosile. Dupa ce se prajesc pe ambele parti le scoatem pe servet sa se absoarba surplusul de ulei, apoi le tavalim pe toate partile prin zahar pudra vanilat.

Sunt delicoase lanaga o cana de lapte seara, sau lanaga o cafea aromata dimineata :)

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

daca inlocuim laptele cu apa, vom obtine gogosi de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu glazura de ciocolata