Gogosele pudrate

de Ina in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 8204 vizualizari

 

Pe 1 februarie mi-a facut cineva pofta de gogosi... Le-am executat de atunci, dar pana acum nu am reusit sa le postez aici.... :"> Sau n-am vrut ... nu stiu d'astea =))

 

INGREDIENTE

  • un plic de drojdie dr'Oetker
  • 100 g margarina
  • un ou
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • faina ( cat cuprinde )
  • coaja rasa de portocala si lamaie ( eu am avut in frigider, conservata cu zahar )
  • apa calda (  cca 300 ml )
Portii: 50
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pudrate:

   Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30 minute. Cand a crescut, incepem framantarea, adaugand in compoziţie oul, margarina, restul de zahar si un praf de sare. La final adaugam si coaja rasa de lamaie si portocala. Obtinem o coca potrivita pentru a o intinde . 

   Formam gogosele dupa cum dorim: cu paharul, cu cutitul sau folosind forme figurine. 

  Prajim gogoselele in ulei incins si le servim pudrate cu zahar.

TIPS-URI

1

Eu pun toata faina deodata in vasul in care framant, aceasta incorporandu-se pe parcurs in aluat, atat cat e nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pudrate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]