un desert de post usor de preparat si delicios
pt gogosi:
compozitia de mere:
Punem cubul de drojdie la dizolvat intr-un paharel cu apa calda.
Cand e gata dizolvat il punem cu faina zahar si sare.
Se framanta o coca moale atat cat sa o putem intinde cu sucitorul
Lasam la crescut.
Cand e coca crescuta intindem pe masa tapetata cu faina o foaie de aluat si cu un pahar dam forma de gogosi pe care le coacem in tigaie cu mult ulei
In alta tigaie pregatim caramelul si merele
Punem la caramelizat zaharul.
Cand acesta devine lichid maroniu adaugam margarina/grasimea vegetala si amestecam astfel incat sa devina totul ca un sos..
Adaugam merele presarate cu scortisoara si esenta de vanilie
Lasam totul la foc potrivit pana cand merele se inmoaie putin
Pe o farfurie montam preparatul dupa bunul plac.
Eu am taiat gogosile in jumatate le-am umplut cu merele caramelizate si deasupra am mai pus putin din merele caramelizate.
Deasemenea se pot pune gogosile in farfurie si deasupra turnam sosul din caramel si mere.
Oricum ar fi e delicios!
Pofta buna!