Gogosari si conopida in otet

de mihasara in Muraturi, 26 Oct 2015 | 5113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10kg gogosar
  • 1.2litri otet
  • 300g sare pentru muraturi
  • 1kg zahar
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze si radacina de telina.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

  1. Spalam, taiem gogosarul si indepartam semintele si cotoarele.
  2. Il taiem la ce dimensiuni dorim.
  3. Eu in borcanele mari pun jumatati de gogosar iar in cele de 800g pun felii subtiri.
  4. Intr-un vas amestecam zaharul cu sarea si cu otetul si rasturnam solutia peste gogosari.
  5. Adaugam boabele de mustar si de piper.
  6. In acoperim si il lasam  minim 12 ore.
  7. Eventual mai amestecam gogosarul din cand in cand sa ajunga tot in contact cu solutia de otet.
  8. Eu il pun seara cu otet iar urmatoarea seara il pun in borcane.
  9. Inainte de a pune gogosarul in borcane iau o conopida, o desfac in buchetele mici, o pun in apa cu sare 15'.
  10. Intre timp pun la fiert intr-o oala apa cu putina sare iar cand clocoteste introduc buchetelele de conopida pentru 1 minut.
  11. Le scot si le pun la scurs.
  12. Pregatim borcanelele, le spalam, le uscam.
  13. Taiem si curatam radacina de telina iar frunzele le spalam bine.
  14. Punem pe fundul borcanului feliute de telina si frunze, dupa care alternam straturile de gogosar si telina.
  15.  Iar la sfarsit completam borcanele cu solutia de otet. 
  16. Insurubam capacul si le punem in  camara.
  17. In 2 zile de cand le-am pus in borcan se pot consuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Bunica 1

26.10.2015, 17:23

S-au și acrit!

Rocsi 1

26.10.2015, 20:07

Foarte buni sunt!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:33

Ce-mi place, mai ales conopida!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet