Gnocchi din gris cu sos de smantana

de Geanina87 in Paste, 10 Sep 2012 | 3694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi :
  • 1 litru lapte
  • 250 g gris
  • 100 g unt
  • sare
  • parmezan
  • prosciutto cotto
  • Pentru sos :
  • o jumatate de ceapa
  • smantana
  • lapte
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din gris cu sos de smantana:

Se pune laptele la fiert impreuna cu untul. Se adauga sare, iar apoi grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Se adauga prosciutto taiat cubulete, parmezanul si se lasa pe foc pana se dezlipeste de pe oala. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, peste care se asaza compozitia. Cu o lingura inmuiata in ulei de masline se intinde compozitia ca in imagine si apoi cu ajutorul unui pahar sau cu ce vreti voi, se fac formele dorite. Se da la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute la 180 grade pana cand se rumenesc usor. Se servesc calzi cu sos de smantana sau pesto.

Pentru sos eu am taiat ceapa,am calit-o in putin ulei de masline,am adaugat smantana,putin lapte,sare si piper.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din gris cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla