Glazura stralucitoare colorata

de Carmen in Dulciuri, 11 Mai 2016 | 3765 vizualizari

 

Ai facut un tort, o prajitura sau ceva si vrei sa dai un plus bunatatii tale?
Glazura este tot ce-ti trebuie

 

INGREDIENTE

  • 50 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 g glucoza
  • 65 ml lapte condensat
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 grame gelatina dizolvata in 36 ml apa
  • colorant alimentar in functie de dorinta, putinta si trebuinta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura stralucitoare colorata:

1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa

2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra)

3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice sirop, eu am facut cu  tableta). Se pun la fiert si ideal ar fi un termometru de bucatarie ca sa fie fiert amestecul pana la 103 grade. Se ia de pe foc si se toarna peste laptele condensat. Se omogenizeaza. Se adauga ciocolata alba si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se pune colorantul in trepte pana la obtinerea nuantei dorite. Cand s-a racorit (aprox. 60 grade) se adauga gelatina hidratata. Se amesteca cu atentie astfel incat sa nu inglobam si aer. Cand ajunge la 35 de grade este perfecta de turnat pe tort.

TIPS-URI

1

cantitatea este suficienta pentru un tort mare

2

gelatina - am folosit granule dar am dizolvat-o usor pe baie de apa

3

daca nu aveti termometru - 103 grade inseamna punct de fierbere si 3 - 4 clocote peste, 60 de grade - cand inca este destul de calda dar nu frige, ca sa nu omoram gelatina..., 30 de grade - este calduta spre calaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura stralucitoare colorata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

11.05.2016, 19:49

super

Rocsi 1

11.05.2016, 20:43

Faina glazura asta!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bascute cu branza