Ghiveci sârbesc cu pui

de danakarin in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2013 | 11375 vizualizari

 

Acuma ca sunt ardei si roșii din piața, m-a apucat pofta de un Lecso sau ghiveci sârbesc.
Am înlocuit cârnații cu pulpe de pui.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 8 ardei
  • 3 cepe
  • 5 roșii mijlocii
  • 100 g de orez
  • sare piper
  • boia
  • 50 ml de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci sârbesc cu pui:

Spălăm și mărunțim ardeii, roșiile, curățam și tăiem ceapa peștișori, spălăm carnea, o zvântăm, tăiem  pulpele de pui in doua bucăți, frecăm bucățile cu sare, piper, boia, le prăjim pe ambele părți in ulei fierbinte.

Le scoatem, si in același ulei călim ceapa tăiată pestisori, când s-a înmuiat bine, adăugăm ardeii, lăsăm vreo 10-minute mestecând din când în când, adăugăm orezul si după ce s-a ingălbenit ușor, o ceașcă mare de apă. Adăugăm roșiile felii, sare, piper, punem pulpele deasupra și dăm totul la cuptor cam 45 de minute, la 160 de grade.

Pulpele trebuie să fie rumenite iar ghiveciul consistent, fără prea multă zeamă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sârbesc cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
ARIPIOARE DE PUI CU GARNITURA PICANTA