Ghiveci de legume (varianta de primavara)

de katty in Mancaruri de post, 28 Mai 2020 | 7859 vizualizari

 

Daca v-a ramas cate putin din legumele de la frigider, ori de prin congelator puteti face un delicios ghiveci.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 200 gr fasole verde lata(congelata)
  • 300 gr varza
  • 1 cartof nou
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia dulce/iute
  • cimbru
  • oregano
  • marar verde
  • 1 foaie de dafin
  • 200 gr rosii pasate
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume (varianta de primavara):

Curatam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul.

Acoperim cu un capac si lasam sa se inmoaie usor, la foc mic. Adaugam fasolea verde, apoi varza pe care am presarat putina sare si am frecat-o putin pentru a se inmuia.

Dupa ce varza s-a inmuiat usor acoperim cu apa, punem cimbru, foaia da dafin  si adaugam cartofii.

Fierbem 10 minute la foc mic adaugam rosiile, sare, piper, oregano, boiaua si dam la cuptor pana scade si se inmoaie legumele.

Inainte de a o scoate din cuptor presaram mararul verde.

TIPS-URI

1

puteti adauga orice legume aveti prin casa

2

serviti ghiveciul ca fel principal de post sau ca garnitura langa un gratar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume (varianta de primavara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pleurotus facute tocanita