Ghiveci de legume cu orez

de Corinuta in Mancaruri de post, 28 Iul 2010 | 11595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei  grasi
  • 2 rosii mari
  • 1 vanata de 400 g
  • 1 dovlecel
  • 4 linguri ulei
  • 250 g orez
  • sare, piper macinat
  • leustean verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez:

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se curata ceapa, se taie feliute si se pune la calit 3-4 minute invartind din cand in cand.

Ardeiul se spala, se curata, se taie felii si se adauga peste ceapa, se caleste inca 3-4 minute.

Se curata vanata si dovlecelul si se taie cuburi.Se adauga in cratita si se calesc putin, dupa care se stinge cu un pahar cu apa, se acopera cu un capac si se lasa totul sa fiarba 8 minute la foc potrivit invartind de 2-3 ori.

Intre timp se spala bine orezul si se pune la fiert in apa cu sare. Cand e fiert se clateste in apa rece si se strecoara.

Rosiile se pun in apa fierbine cateva secunde, se decojesc si se taie cubulete. Se adauga peste restul legumelor, se condimenteaza cu sare si piper. Dupa inca 3-4 minute se stinge focul si se presara deasupra verdeata.

Se poate servi amestecat cu orezul sau separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu spanac (de post)