Ghiveci de legume

de simona72 in Mancaruri de post, 19 Iun 2013 | 5598 vizualizari

 

O mincare de vara, simpla si gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cepe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 capatina usturoi sau 1 legatura usturoi verde
  • 5-6 ardei grasi mari copti
  • 1 dovlecel
  • 1/2 kg ciuperci de padure
  • 3 morcovi
  • 3-4 rosii mari de gradina
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1 cescuta mica de orez
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Ceapa curatata, spalata si taiata fidelute se pune la calit in citeva linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde taiata mai mare si usturoiul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca ceapa, se aduga ardeii grasi copti, curatati de coaja si taiati mai mare, se lasa sa se caleasca putin si se adauga morcovii taiati rondele. Se lasa si acestia 2-3 minute si se adauga ciupercile taiate felii mai mari. Cind acestea s-au inmuiat si s-a facut loc in cratita se adauga dovlecelul taiat cuburi maricele. Se aduga dupa gust sare, piper, marar rosiile curatate de coaja si taiate cuburi mari cescuta de orez, se opreste focul si se transfera toata compozitia intr-un vas termorezistent care se da la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute.

Se serveste simpla sau ca si garnitura.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

nu lasati mult legumele pe aragaz sa nu se zdrobeasca si nici nu amestecati mult cu lingura prin ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (22)

simona72 1

19.06.2013, 20:00

Rocsi 1

19.06.2013, 20:35

Papica buna

danakarin 1

19.06.2013, 21:10

Excelent!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu dovlecel, praz si rosii