Ghiuvarlakia

de eleny2010 in Ciorbe, 28 Mar 2011 | 9237 vizualizari

 

Nu stiu cum sa va spun ca este aceasta mancare. Un fel de ciorba de perisoare dar cu lamaie? Nu conteaza... eu am sa va scriu aceasta reteta care mie imi place cel mai mult din mancarurile gatite ale greciilor. Desi la inceput mi se parea acrisoara, dar asta este farmecul ei :) Pofta mare

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata de vita
  • 2maini de orez (jumatate de ceasca)
  • sare+piper
  • marar
  • 1ou si un morcov.
  • ptr zeama separat
  • 2 oua
  • 1/2 de pahar (mic)de lamaie. eu am stors o lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiuvarlakia:

Se pune carnea tocata intr un castron si se adauga orezul,oul,mararul...sarea si piperul dupa gust si se amesteca.

Se pune o cratita cu apa la foc . apa incat sa acopere perisoarele.si se pun perisoarele in apa deja incalzita ptr 40 min.

Cand da sa fie gata, luam 2oua si separam albusul de galbenus, batem albusele foarte bine(4min), pana se faca o spuma,apoi adaugam si galbenusele si le batem .

Adaugam si cate putina lamaie din pahar si amestecam constant. pe urma se ia cu 2-3 polonice cu  zeama de la perisoare si se toarna incet-incet ..amestecand bine(este necesar sa facem asta).

pe urma se toarna compozitia peste perisoare..dand cu o lingura prin ele ,altfel incat sa se duca peste tot si mai lasam 5min sa fiarba. Inchidem focul si este gata de mancat.

Morcovul se taie feliute printre perisoare de la inceput. eu nu am avut si un cartof ar fi mers de minune.

TIPS-URI

1

Se pune si un cartof taiat in 4 sa fiarba cu perisoarele.

2

Se poate pune si un varf de bulion .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiuvarlakia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu os de vita la Multicooker