Gerbeaux cu nuci si gem piersici

de yaya67 in Prajituri, 17 Mar 2013 | 3826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt sau margarina
  • 10 gr drojdie inmuiata in putin lapte caldut si o lingura de zahar de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 480 gr faina
  • 2 oua
  • gem de piersici
  • 300 gr nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gerbeaux cu nuci si gem piersici:

Faina se freaca cu untul sau margarina pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins .

Se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, prima foaie se pune in tava, peste ea se pune un strat de gem de piersici si deasupra se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata cu zahar.
Se pune a doua foaie peste, din nou se unge cu marmelada de piersici si se pune a doua jumatate de cantitate de nuca.
Se acopera cu a treia foaie si se impunge cu furculita. Se coace la foc potrivit . Se scoate din cuptor dupa ce am luat proba cu scobitoarea, se lasa la racit.

Deasupra se pune o glazura de ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gerbeaux cu nuci si gem piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

yaya67 1

19.03.2013, 15:29

mersi ina,ai dreptate ma vezi rar,cand pot intru ,mi-ar place sa stau mai mult,o zi buna

yaya67 1

19.03.2013, 15:40

va multumesc tuturor ,a fost chiar buna acum ma apuc sa fac varianta de post,o zi buna tuturor va doresc

diana_k 1

21.03.2013, 10:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia (sau Albinita)