Gem de prune rosii

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 26 Sep 2018 | 5990 vizualizari

 

Imi plac aceste prune pentru ca sunt mai aromate.

 

INGREDIENTE

  • 2.3 kg prune roşii
  • 1 kg zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune rosii:

 

Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu am considerat să pun 1 kg de zahăr, ţinând cont şi de cât sunt ele de dulci.

Se presară zahăr peste prune şi se lasă aşa câteva ore, ca să îşi lase sucul.

Se pun la fiert, iar când încep să fiarbă, se dă focul mai mic, amestecând din când în când. Se culege spuma formată. Cand începe să clocotească, iar gemul să se lege, se amestecă mai des, iar când e gata, se dă de pe foc.

Se toarnă gemul fierbinte în borcane, li se pun capacele, se întorc cu capul în jos, apoi se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se ţin aşa până se răcesc. Se etichetează şi se depozitează la loc răcoros.

Eu am obţinut: două borcane de câte 720 g şi unul de 370g cu gem.

 

Timp de pregătire: 3h

Timp de gătire: aprox 40min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/gem-de-prune-rosii-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

27.09.2018, 14:08

Va multumesc frumos!

kytz 1

01.10.2018, 07:05

Arată minunat și sigur e foarte bun!

Ancutsa 1

01.10.2018, 12:11

Multumesc frumos, Kytz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici, caise si portocale