Gem de prune

de alilianaa in Dulceata / Gem, 2 Sep 2014 | 10143 vizualizari

 

Este un preparat care noua ne place mult...ii musai sa avem in camara pentru iarna cateva borcane. Anul acesta avem din recolta proprie. Au fost atat de parfumate si dulci ca m-a scutit sa imbunatatesc gustul cu alte mirodenii. E natural 100% ( mai putin ca are zahar)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala, se pun la scurs, cat permite timpul. Se spinteca si se pun in ceaunul pentru gemuri, magiunuri etc. Peste prune se pune un kilogram de zahar si se pun  pe foc.  De la inceput se adauga 100 ml apa si lasam la foc mic sa fiarba. Din cand in cand se amesteca. Chiar daca prunele sunt intregi ele se vor,, topi" pe parcurs. Cand gemul s-a fiert bine si capata consistenta dorita il punem la rece. Intre timp, spalam borcanele, le punem la scurs.  Cat inca este cald gemul,  se pune in borcane, le punem capacele si le mai introducem in cuptorul aragazului pentru 10 minute ( cat sa se infiebante borcanele). Le lasam acolo cateva ore si le punem apoi in camara sau beci. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

reisnaor_2006 1

03.09.2014, 11:32

il ador

Panacris 1

03.09.2014, 15:58

Lavinia 1

03.09.2014, 18:23

ce bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune