Gem de prune

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 25 Sep 2012 | 8551 vizualizari

 

Toata vara am cautat in piete, prune din alea adevarate,mari,brumarii(asa le spun eu),coapte bine sa pot face gem de prune bun,aromat si cu o culoare rubinie.
Imi ieseau in cale numai prune mici,zbarcite,aproape crude;zici ca erau corcoduse ,fara culoare si la pret destul de mare.:(

E ,uite ca s-a intamplat si chiar zilele trecute am pus mana pe frumusetile astea tomnatice care mi-au satisfacut gusturile.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de prune mari, bine coapte,fara samburi
  • 2 kg de zahar(daca va place mai acrisor, reduceti cantitatea cu 500 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Am pus prunele intr-o cratita mare,intinsa,de tuci(in astfel de cratita pregatesc eu gemul de prune pentru ca nu lipeste si are un altfel de gust;zic eu) si am adaugat zaharul.Le-am pus la foc mare cam 10 minute, dupa care am dat la foc mic si am urmarit pana s-a format spuma pe care am adunat-o cu spumiera.

Cand incepe sa bolboroseasca,sa arunce usor stropi pe aragaz :) incepem sa scoatem cu lingura gem de prune  si sa-l punem pe o farfurie foarte rece, tinuta la frigider, sa vedem daca in contact cu suprafata rece se vor inchega picaturile de gem de prune .Daca se intampla asta,inchidem aragazul.

Imi place sa pastrez culoarea frumoasa a gemului de prune (grena inchis)si densitatea ideala.

Turnam gemul de prune  fierbinte in borcane super curate,le inchidem bine si le asezam cu gura in jos. Acoperim borcanele cu gem de prune cu o patura si le lasam pana a doua zi.

Spor la gatit!:)

Mi-a iesit un gem  de prune atat de aromat!...:)

TIPS-URI

1

puteti servi gem de prune ca atare sau folosi la prepararea deserturilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

26.09.2012, 23:07

cam greu s-au gasit anul asta prunele acelea bune bune
excelent gemul tau

Toamna07 1

28.09.2012, 13:31

Multumesc!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:17

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune